Liefde voor Thai Siamezen

Mijn enorme liefde voor katten heb ik pas na mijn twintigste ontdekt, dankzij mijn man Andrej. Hij is altijd enorme kattenliefhebber geweest. Voordat ik hem ontmoette, dacht ik eigenlijk dat ik geen 'kattenmens' was. In mijn kinderjaren hoorde ik vaak van mijn moeder dat katten smerig en vies waren. ‘Raak ze niet aan!’ – hoorde ik haar vaak roepen, als ik de katjes van onze buurvrouw wilde aaien. Dit waren natuurlijk haar eigen vooroordelen. Heel triest als iemand zo denkt, want katten zijn eigenlijk ongelofelijk lief, warm en aanhankelijk. Momenteel kan ik mijn leven niet meer zonder katten voorstellen.

 

In 2014 gingen wij ons oriënteren op verschillende kattenrassen. Toen werden wij meteen verliefd op de prachtige blauw ogen van Thai kat en zijn uniek karakter. Traditionele Siamezen zijn uiterst vriendelijk, extravert, nieuwsgierig en mensgericht. Na lange zoektocht naar de verantwoorde fokker mochten wij bij de WTSN op de wachtlijst. Na een tijdje geduldig op de wachtlijst te hebben gestaan mochten wij in augustus 2016 onze eerste Thai, Amaya Fareese, bij ons thuis verwelkomen. Wij waren op slag verliefd op haar. Toen besloten wij al snel een tweede Thai kitten te adopteren. Uiteindelijk, na twee jaar op de wachtlijst, mochten wij in juli 2018 onze lieve Mia omarmen en naar haar nieuw huis meenemen.

Cattery Songkhlameer

Amaya en Mia waren zo geweldig dat wij nog meer katten wouden hebben. Wij konden geen genoegen meer nemen met de adoptie van nog een kitten, wij verlangden naar meer. Graag wilden wij zelf zien hoe Thai kittens vanaf hun geboorte opgroeien en onze liefde en zorg aan kleine engeltjes geven. Om deze reden hebben wij in 2019 besloten om de eigen cattery te laten registreren. In hetzelfde jaar zijn wij lid geworden van de Limbra Cat Club. Onze cattery is op 11 december 2019 door de Stichting Centrale Catteryregistratie officieel geregistreerd en door de Limbra Cat Club gecertificeerd. Onze cattery hebben wij de naam van het grootste natuurlijke meer van Thailand gegeven, namelijk Songkhlameer. Begin 2020 zijn wij ook lid geworden van de Werkgroep Traditionele Siamezen Nederland.

 

Wij zijn een kleinschalige, serieuze cattery. Wij fokken Thai Siamezen met veel liefde en zorg. Er wordt geen inteelt of lijnteelt gedaan. Er wordt veel aandacht besteed aan de keuze van de geschikte dekkater. De ouders worden regelmatig getest om FIV en Felv. Onze poezen krijgen één keer per jaar een nestje, tenzij er medische redenen zijn die het voor het welzijn en gezondheid van de poes noodzakelijk maken om daarvan af te wijken. Wij volgen hierin volledig de regels van onze kattenvereniging en onze poezen krijgen dus nooit meer dan drie nestjes per 24 maanden. 

 

Wij doen ons uiterste best om mooie, gezonde en aanhankelijke kittens op de wereld te brengen. Gezondheid, karakter en socialisatie van onze kittens hebben voor ons de hoogste prioriteit.  


Ons doel is het behoud van het oorspronkelijke type Siamees, het in stand houden, bewaken en bevorderen van de gezondheid, het karakter en de rastypische eigenschappen van dit ras.


Bij het fokken streven wij dus uiterst naar het behoud van de uiterlijke kenmerken en karakter van de eerste Siamezen die rond 1884 naar Engeland aankwamen uit Siam tot de Siamezen van de jaren zestig. Het oorspronkelijke type Siamees wordt sinds 1990 geregistreerd onder de naam ‘Thai’.

Aanhankelijke Thai kittens op de schoot, Traditionele Siamese kittens, Traditionele Siamezen
Prachtige Traditionele Siamese kittens, Thai kittens, Traditionele Siamezen
Sealpoint Traditionele Siamese kitten, Sealpoint Thai kitten, Sealpoint Traditionele Siamees
Lilac tabbypoint Traditionele Siamees, Lilac tabbypoint Thai kitten, Lilac tabbypoint Traditionele Siamese kitten