Vierde nestje van Mia

Onze sterretje Mia heeft op 4 april 5 prachtige Thai Siamese kittens ter wereld gebracht. Alle kittens zijn met een mooi gewicht geboren; tussen 90 en 105 gram. 

 

Traditionele Siamese kittens, Thai kittens

Helaas heeft de geboorte van deze kittens niet alleen veel vreugde, maar ook intens verdriet met zich meegebracht. Kitten Cindy is doodgeboren. Dit heeft helaas de hele bevalling voor Mia bemoeilijkt. Na de geboorte van de kittens voelde Mia zich niet lekker en moest braken. Andrej had Mia toen ter controle naar de dierenarts gebracht. Er bleek gelukkig niks ernstigs aan de hand te zijn en al dezelfde dag knapte Mia weer op. 

 

Twee dagen na de geboorte is kitten Coby overleden. Volgens onze dierenarts waarschijnlijk aan de gevolgen van het zuurstoftekort die hij tijdens de bevalling heeft opgelopen. Ik ben er nog steeds erg kapot van en heb wat tijd nodig om dit verlies te verwerken. Als fokker weet ik uiteraard dat dit ook erbij hoort en dat zoiets helaas vaker gebeurt. Toch heb ik veel moeite om hiermee om te gaan, omdat ik van onze kittens zo intens veel houd nog voordat ze geboren zijn. 

Pasgeboren Traditionele Siamese kittens, Pasgeboren Thai kittens

Geboortedag, pasgeboren Thai Siamese kittens

Traditionele Siamese kittens, Thai kittens

Gelukkig gaat het heel goed met de andere drie schatjes. Mia zorgt heel goed voor haar kleintjes en ze nemen uitstekend in gewicht toe. Mia heeft melk in overvloed. Zo veel dat ze af en toe zelfs haar kleinkinderen, kittens van Elsa,  aan het bijvoeren is.

 

Het zijn tevens twee katertjes en 1 poesje. 

Traditionele Siamese kittens, Thai kittens

Dag 5 na de geboorte. Kitten rechts op de foto met open oogjes is kitten van Elsa

Traditionele Siamese, Thai kat

Volg ons op Instagram

Wilt u nog meer foto's en filmpjes van deze schatjes zien? Volg dan onze cattery op Instagram. Wij proberen daar regelmatig foto’s en filmpjes van onze lieve katten en kittens te posten.