Thai kat of Traditionele Siamees

Thai kat combineert in zich de gratie van een panter, behendigheid van een edelhert, zachtheid van het dons, kracht van een leeuw en de toewijding van een hond. Het is bijna onmogelijk om de prachtige blauw ogen van de Thai kat te weerstaan. Toch ligt het echte geheim van de bijzondere aantrekkingskracht van de Thai kat in zijn uniek karakter. Thai katten zijn uiterst vriendelijk, extravert, nieuwsgierig en mensgericht. Een kat die graag je overal volgt, op zijn naam reageert, haarelastiekjes apporteert en je met alle klusjes in huis 'helpt'. Hun persoonlijkheid, en hun diepe verlangen naar aandacht, gezelligheid en liefde van hun baasje, maken Thai katten buitengewoon uniek. Wij zijn ervan overtuigd dat hoe meer je over Thai kat leert, hoe meer je wordt betoverd en gefascineerd door dit prachtige kattenras.

Thai kat kent zijn oorsprong in het vroegere Siam, het huidige Thailand. In Siam waren deze prachtige masker-katten of point-katten bekend onder de naam ‘Wichienmaat’, wat 'diamant goud' betekent. Later, rond 1884, werd dit prachtige kattenras in Europa voor het eerst Siamees genoemd.


Volgens The International Cat Association (TICA) : "De Thai is het ras dat zich toelegt op het behoud van de inheemse point-kat van Thailand in zijn zo dicht mogelijk bij oorspronkelijke vorm”. Bij het fokken van een Thai kat wordt dus uiterst gestreefd naar het behoud van de uiterlijke kenmerken van de eerste Siamezen die rond 1884 naar Engeland aankwamen uit Siam (huidige Thailand).